02.04.2017 5309

Смійтеся на здоров'я!

Доведено, що  20 хвилин сміху на добу подовжує життя людини на один рік.

Студенти 41-ЛГ, 41-СП та 31-ТМ груп разом із психологічною cлужбою Уманського національного університету садівництва привітали всіх працівників та студентів УНУС із Днем Жартів, виготовивши власноруч яскраві та позитивні плакати-привітання.

У багатьох країнах світу вже давно для лікування різних захворювань застосовується «сміхотерапія». Наприклад, в Америці у лікарнях, як в дитячих, так і у дорослих,  працюють клоуни Завдяки такій терапії у хворих піднімається настрій, що допомагає впоратися з недугою, і зміцнюється здоров`я. В Японії сміхотерапія застосовується в установах для хворих на туберкульоз. Як показують все ті ж дослідження, а також практичний досвід, навіть якщо вам не смішно, але ви все-таки намагаєтеся посміхнутися – в організмі спрацьовує механізм, який відповідає за сміх і починають діяти всі м`язи, які допомагають розслабитися і зняти напругу, а як результат – ви отримуєте гарний настрій. Деякі вчені називають сміх «соціальним рефлексом», тому що коли ми бачимо усміхненого і сміємося, – у нас теж піднімається настрій, адже він передає нам свої веселощі та позитивний настрій. Англійські вчені довели, що якщо людина відрізняється веселим характером, це дозволяє знизити захворюваність різними недугами на цілих 50%! У зв`язку з тим, що сміх людей знижує кількість гормонів стресу, це допомагає лікувати неврози різного характеру (ми ж-бо пам`ятаємо, що всі хвороби від нервів). Річ у тім, що під час сміху в нашому організмі відбувається своєрідна «біохімічна реакція»: знижується кількість гормонів, що викликають стресовий стан та зростає кількість ендорфінів, більше відомих під назвою «гормонів щастя». Ці самі «щасливі гормони» покращують наш настрій і допомагають забути образи і неприємності, а також душевний біль і фізичну втому.

Ось ще декілька фактів на користь сміху:

  • Сміх може навіть знижувати тиск! Це відбувається завдяки зміні в ритмі серцебиття: спочатку воно часте, потім повільніше;
  • Сміх дозволяє краще працювати легеням, прискорюючи ефективний газообмін повітря. Під час сміху газообмін прискорюється в кілька разів, як результат – повне очищення легенів і бронхів від накопичених там шкідливих речовин, які ми вдихаємо щодня на вулицях міста;
  • І нарешті, – під час сміху відбувається збільшення антитіл в крові, які підвищують імунітет людини. А якщо ви маєте гарний імунітет, то можете не боятися багатьох хвороб.

Отже, якщо хочеться бути здоровим, підтягнутим, красивим, і, звичайно ж, жити якомога довше, потрібно дотримуватися одного нехитрого і дуже приємного правила – сміятися чи посміхатися якомога частіше. Тому смійтеся від душі для свого здоров`я і довголіття –  це принесе Вам не тільки радість, а й неабияку користь!

Смійтеся на здоров'я!
Смійтеся на здоров'я!
Смійтеся на здоров'я!
Смійтеся на здоров'я!
Смійтеся на здоров'я!
Смійтеся на здоров'я!
Смійтеся на здоров'я!
Смійтеся на здоров'я!

Психологічна служба університету