23.08.2016 4881

Символ гордості, свободи і незалежності

Символ гордості, свободи і незалежності
Символ гордості, свободи і незалежності

Щороку, у переддень Дня народження нашої держави, українці святкують День Прапора – одного з ключових символів незалежності.

Державний Прапор України – знак свободи і суверенітету нашої держави, – з’явився не випадково, пройшовши крізь завісу часу випробування вогнем і мечем, зрадами та піднесеннями, зневірою та відродженням… Жовтий і блакитний кольори поєднувалися ще на стягах Галицько-Волинського князівства, перша згадка про що датується далеким 1410 роком. За часів козацької держави жовто-блакитні прапори майоріли над українськими землями в мирний час. Але ті благословенні миті тривали недовго: міжусобні конфлікти, підступні напади «добрих» сусідів спонукали до того, що таке яскраве та позитивне поєднання сонця і неба  чи неба й жовтого колосся, які проглядаються на Державному Прапорі нашої держави, стало провідним символом боротьби за суверенітет і незалежність українських земель.

І навіть нині, у прогресивному та спрямованому на мирне існування людства ХХІ столітті, коли наша молода держава святкує свої перші за всю історію 25 років незалежності, як і раніше гордий і незламний Прапор надихає українців на одвічну боротьбу за суверенітет і незалежність стражденних земель нашої Батьківщини.

Але ми, українці, свято віримо та все робимо для того, щоб у найближчому часі наш патріотичний двоколор гордо розвівався під мирним небом оновленої, процвітаючої України!

Прес-центр Уманського НУС