28.03.2016 5116

Провідні роботодавці шукають спеціалістів в Уманському НУС

Актуальний на сьогодні попит на фахівців аграрного сектору сприяє розширенню меж співпраці нашого університету із передовими виробничими центрами вітчизняного і зарубіжного ринків. У продовженні даного контексту, минулого тижня до Уманського НУС завітав начальник учбового центру ЗАТ ТД «Гідросила ГРУП» (м. Кіровоград) Володимир Кравцов із пропозицією співпраці у сфері залучення студентів та випускників інженерно–технологічного факультету за напрямом підготовки «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва» до виробничого навчання та подальшого працевлаштування на базі потужностей підприємства. 

Із деканом інженерно-технологічного факультету Олександром Пушкою, директором Наукової бібліотеки УНУС Світланою Нижник та провідним бібліотекарем Наталією Михайловою (зліва–направо)
Із деканом інженерно-технологічного факультету Олександром Пушкою, директором Наукової бібліотеки УНУС Світланою Нижник та провідним бібліотекарем Наталією Михайловою (зліва–направо)

 «Гідросила ГРУП» – провідна міжнародна корпорація (Україна, Росія, Білорусь, Казахстан, КНР) із розробки, виробництва та сервісу гідравлічних силових машин і компонентів гідросистем для сільськогосподарської, шляхо–будівельної, комунальної та ін. техніки у Східній Європі, основні виробничі потужності якої зосереджені на території України (Кіровоград, Мелітополь).

Маючи досвід багаторічного співробітництва з Вінницьким, Кіровоградським та Полтавським аграрно-технічними вузами, підприємство зацікавлене у налагоджені ділових зв’язків і з нашим старовинним навчальним закладом та готове надати підтримку в оновленні матеріально-технічної бази кафедри процесів, машин та обладнання АПВ з метою якісної підготовки фахівців інженерно-технічного спрямування. 

У навчальній лабораторії з гідроприводу
У навчальній лабораторії з гідроприводу

Під час робочої зустрічі, із деканом факультету Олександром Пушкою було обговорено засади для підписання договору про визначення ЗАТ «Гіросила» базою проходження студентами виробничої практики та науково-практичного стажування викладачів, а з відділом працевлаштування Уманського НУС – можливості надання робочих місць випускникам. Завідувач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ Андрій Войтік представив наявний рівень матеріально-технічного забезпечення навчальних лабораторій.

Ознайомитися із першо-витоками наукових шкіл та зародженням славетних традицій нашого навчального закладу Володимир Дмитрович мав можливість у музеї історії Уманського НУС. Завідувач музеєм Оксана Свистун докладно розповіла про основні етапи становлення університету, а провідний бібліотекар Наталія Михайлова продемонструвала унікальні колекції стародруків видатних уманських діячів, що становлять золотий фонд Наукової бібліотеки.  

Наталія Михайлова демонструє колекційні рукописи
Наталія Михайлова демонструє колекційні рукописи

На завершення візиту, Володимир Дмитрович висловив глибоке захоплення красою студмістечка, величчю архітектури навчальних корпусів та історією університету, залишивши схвальний запис у книзі відгуків про Уманський НУС.

Університет радий закладеним крокам на шляху до співпраці й має надію на отримання її успішних взаємних результатів.

 

Людмила Худік, викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ

(фото канд. т. н., старшого викладача Івана Лісового)