26.04.2016 5007

Профорієнтаційна робота в Кіровоградській області

З метою професійної орієнтації випускників шкіл міста Кіровограда на якісне професійне навчання у вищих навчальних закладах України, Кіровоградським обласним об’єднанням організацій роботодавців, підприємствами ПрАТ «Гідросила Груп» та ПАТ «Червона зірка», що спеціалізується на виробництві сільськогосподарської техніки, 25 квітня було організовано зустріч із старшокласниками та їх батьками. Кількість присутніх абітурієнтів сягала близько 800 осіб.  

Профорієнтаційна робота в Кіровоградській області
Профорієнтаційна робота в Кіровоградській області

Уманський національний університет садівництва входить до числа кращих ВНЗ України, а тому його представників було запрошено на даний захід. Наш навчальний заклад представляли: кандидат економічних наук, доцент, завідувач підготовчого відділення Інна Чернега, кандидат технічних наук, доцент, декан інженерно-технологічного факультету Олександр Пушка, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ Іван Лісовий та фахівець підготовчого відділення, викладач кафедри економіки Наталія Бленда.

Перед проведенням профорієнтаційного заходу власник ПрАТ «Гідросила Груп» Павло Штутман провів дуже цікаву та пізнавальну екскурсію територією заводу по виробництву сільськогосподарської техніки «Червона зірка».  Дуже приємно, що в наш час є такі потужні виробництва та попит на кваліфікованих працівників. Адже саме у досвідчених кадрах і зацікавлені роботодавці, а тому велику увагу приділяють навчанню молодих фахівців.

Під час профорієнтаційного заходу, що проходив в Кіровоградській обласній філармонії, була надана детальна інформація про Уманський національний університет садівництва, умови вступу до нього, переваги навчання в нашому університеті. Особливу увагу абітурієнтів Інна Чернега звернула на можливість навчання за державним замовленням, паралельного навчання за декількома спеціальностями, навчання на кафедрі військової підготовки, продовження навчання за кордоном, поглибленого вивчення інформаційних технологій та іноземних мов. 

Профорієнтаційна робота в Кіровоградській області
Профорієнтаційна робота в Кіровоградській області

Цікавою для абітурієнтів була інформація щодо можливості наших студентів не лише навчатися за європейськими стандартами освіти, а й за бажанням проходити стажування та практичну підготовку за кордоном у господарствах та підприємствах країн-партнерів.

В інформаційному відеоролику про Уманський НУС були представлені перспективи для талановитої молоді у плані не лише освітнього й наукового, а й  духовного та фізичного розвитку, який можливо здійснити на базі центру культури і виховання та спортивних секцій, розвиваючи свої мистецькі та спортивні здібності.

Під час виставки в абітурієнтів була можливість отримати рекламну продукцію університету та відповіді на запитання, що їх цікавили стосовно вступу до Уманського НУС.

 

Альона Загребельна,

фахівець підготовчого відділення