06.05.2016 4941

Практична підготовка студентів на підприємстві, побудованому за стандартами США

Студенти четвертого та п’ятого курсів, а також випускники проходять практичну підготовку на сучасному підприємстві з іноземними інвестиціями ПрАТ «Київ-Атлантик Україна», що спеціалізується на зберіганні зерна, виробництві комбікормів та олії. Особливості американської системи управління та технологію виробництва студентам виклав директор заводу та викладач кафедри за сумісництвом Володимир Ярошенко. Американські співвласники поставили завдання замінити природний газ на альтернативні види палива. Дослідити можливість спалювати в топковому відділенні зерносушарки та парової котельні стеблової маси кукурудзи був запрошений викладач кафедри Геннадій Ткаченко. 

Практична підготовка студентів на підприємстві, побудованому за стандартами США
Практична підготовка студентів на підприємстві, побудованому за стандартами США

Елеватор використовується для одночасного зберігання 50 тиc. т. зерна та має пропускну спроможність 200 тис. т. з обладнанням для сушіння та очищення, сучасною лабораторією. Основним видом продукції підприємства, є високоякісні, натуральні, збалансовані, комбікорми та білково-мінерально-вітамінні добавки (БМВД) для всіх видів тварин та птиці. Комбікорми виробляються на сучасному обладнанні, що виготовлене в Голландії, яке дозволяє якісно змішувати велику кількість компонентів. Потужність комбікормового виробництва – 90 тис. т. на рік. П’ять пакувальних машин дають змогу фасувати комбікорми та БМВД у 2, 5, 10 та 25 кілограмові поліпропіленові мішки.

Технологічна лінія переробки олійних культур – оснащена обладнанням голландського та американського виробництва із високим ступенем вилучення олії без використання будь- яких хімічних розчинників. Потужність олійного цеху – 36 тис. т. сировини на рік.

Геннадій Ткаченко,

викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна