Меню

Практична підготовка – основа формування спеціаліста високої кваліфікації

«Фінанси, банківська справа та страхування» – одна з найпрестижніших і найбільш універсальних спеціальностей сьогодення. Адже під час навчання майбутній фінансист не лише вивчає фінансові дисципліни, а й, в силу специфіки професії, осягає особливості економічних учень, основ бухгалтерського обліку, оподаткування та ін.

Саме тому особливе місце в підготовці майбутніх фінансистів відводиться набуттю практичних навичок реалізації засвоєного під час навчання матеріалу. Так, студенти, що навчаються за фахом «Фінанси, банківська справа та страхування», проходять виробничу практику у страхових компаніях, банківських установах, органах Державної казначейської служби та Державної фіскальної служби, фінансових відділах органів місцевого самоврядування тощо.

Практика є не лише частиною навчальної програми даної спеціальності, а й необхідним елементом формування фахівця високої кваліфікації.

Як зазначила студентка 41-ф групи Вікторія Головата, яка проходила практику в Уманській ОДПІГУДФС у Черкаській області, «Під час практики я не лише змогла закріпити засвоєні під час навчання знання, а й побачити процес адміністрування податків на практиці. Було трохи складно, але водночас і цікаво, адже набути досвіду у такій фінансовій  структурі, як фіскальна служба – це значна перевага обраної мною спеціальності».

 

Кафедра фінансів, банківської справи та страхування