21.01.2018 4736

Побачили світ нові наукові доробки викладачів факультету агрономії

Уманський національний університет садівництва є потужним науково-освітнім осередком, відомим не лише на вітчизняних теренах, а й за кордоном. Відтак наукові доробки професорсько-викладацького колективу навчального закладу завжди є очікуваними у професійному середовищі. Особливою увагу у цьому плані користуються напрацювання викладачів факультету агрономії.

На підтвердження даного факту, у 2017 році у Німеччині вийшла монографія науково-педагогічних працівників Уманського НУС «Liubych V. V., Hospodarenko H. M., Poltoretskyi S. P. Quality features of spelt wheat grain. Saarbrücken, Germany: LAP LAMBERT Academic Publishing, 2017.»

Побачили світ нові наукові доробки викладачів факультету агрономії
Побачили світ нові наукові доробки викладачів факультету агрономії

Видання вчених Уманського національного університету садівництва включає роботи в області вивчення якості зерна та зернових продуктів пшениці спельти. Книга буде корисною та інформативною для селекціонерів, які працюють над виведенням нових сортів пшениці, агрономів, що вирощують цю важливу продовольчу культуру, фахівців хлібної промисловості, наукових і науково-педагогічних працівників, аспірантів і студентів сільськогосподарських спеціальностей, практиків.

У монографії висвітлено особливості формування якості зерна різних сортів і ліній пшениці спельти залежно від абіотичних і біотичних чинників, його технологічне оцінювання, вихід і якість борошна, хлібопекарські, макаронні, круп’яні та кондитерські властивості. Біологічну цінність зерна визначали за вмістом амінокислот у зерні та антиоксидантною здатністю.

Окрім вищеозначеного, у науковому доробку обґрунтовано перспективи використання зерна пшениці спельти для переробки та визначено ознаки, що характеризують якість готових продуктів.

Також вийшла з друку монографія науково-педагогічних працівників Уманського НУС «Оптимізація складових технології вирощування пшениці ярої / Г. М. Господаренко, В. С. Кравченко, С. В. Машинник, В. В. Любич, М. В. Калієвський / За заг. ред. Г. М. Господаренка. Умань: Видавець «Сочінський», 2017. 213 с.; іл.».

Побачили світ нові наукові доробки викладачів факультету агрономії
Побачили світ нові наукові доробки викладачів факультету агрономії

Видання вчених Уманського національного університету садівництва включає роботи з вивчення впливу попередників, обробітку ґрунту, сортів, норм висіву, строків сівби й удобрення на формування продуктивності пшениці ярої.

Висвітлено історію питання, теоретичні основи живлення рослин, формування поживного режиму ґрунту, умови ефективного застосування різних складових технології вирощування пшениці ярої.

Книга буде корисною для використання науковим і науково-педагогічним працівникам, студентам і фахівцям сільськогосподарського виробництва.

Прес-центр Уманського НУС