13.10.2017 4801

Пишаємося вами, захисники України

Незважаючи на те, що День захисника України ми вперше відзначили лише в 2015 році, з традиціями цього свята всі вже дуже добре знайомі. Адже 14 жовтня українська спільнота відзначає не тільки День захисника України, але й День козацтва – на спомин про мужніх воїнів, які споконвіку боронили країну та віддавали за неї свої життя, формуючи у своїх співвітчизників-нащадків волелюбний ген патріотизму. А ще 14 жовтня – це дуже важливе релігійне свято Покрова Пресвятої Богородиці. І так вже склалося історично, що саме в цей день українські козаки обирали кошового отамана. Тож саме тому було вирішено, що День захисника України відзначатиметься 14 жовтня.

Нині це потрійне свято набуває традиційного характеру, тож уже третій рік поспіль колектив Уманського НУС є активним учасником загальнодержавного святкування.

Захисники рідної землі були в Україні в усі часи, адже, незважаючи на владні режими та устрої, любов до Батьківщини живе в серцях усіх українців. Тож нині делегація у складі керівництва, деканів, викладачів та студентського активу університету садівництва здійснили покладання квітів до пам’ятника Юрію Глібку, в знак пам’яті та пошани загиблим захисникам нашої Вітчизни.

Пишаємося вами, захисники України
Пишаємося вами, захисники України

Пишаємося вами, дорогі захисники! Ви – наша гордість минулих часів, захист і надія сьогодення та впевненість у завтрашньому дні. Зі святом вас усіх!

Пишаємося вами, захисники України
Пишаємося вами, захисники України

Прес-центр Уманського НУС