06.12.2018 4755

Передноворічний подарунок для учасників народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка»

Днями учасники народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка» Уманського національного університету садівництва отримали чудовий  передноворічний подарунок – їм випала чудова нагода відвідати балетну виставу «Лускунчик» у виконанні Kyiv Modern Ballet, що проходила на сцені Міжнародного центру культури та мистецтв («Жовтневий палац») у місті Київ.

Унікальне видовище було пронизане чарами відомого балету Раду Поклітару, який відтворив на сцені оригінальну версію популярної історії, що стала знаковою для низки поколінь. Режисерські новації, блискуче хореографічне виконання та харизматичність артистів, розкішні костюми і декорації – все це нікого не залишило байдужим. Раду Поклітару вдалося показати улюблену казку у зовсім незвичному образі. І замість знайомої різдвяної історії усіх зачарувало містичне дійство, яке відкрило фантазійний світ Е.Т.А. Гофмана, під час якого глядачі стали свідками унікального перевтілення класичного сюжету.

Kyiv Modern Ballet – це високохудожній театр танцю, який став символом сучасного культурного життя столиці. Вистави театру викликають захват і овації публіки як в Україні, так і за її межами, адже кожна постановка – це яскрава українська відповідь театральній Європі. Геніальні постановки Раду Поклітару, майстерність артистів і захоплююче дух дійство разом з неповторною сценографією роблять Kyiv Modern Ballet по-справжньому унікальним культурним феноменом. Адже Раду вдається відкривати тонкі та приховані мотиви, які зберігають у собі відомі сюжети, дивовижні постановки занурюють одночасно глядачів у світ піднесеного і приземленого, показуючи всю багатогранність життя. Танець Раду – це оригінальна фантазія, новизна і зухвалість, парадоксальність і витонченість.

«Лускунчик» Kyiv Modern Ballet поєднує в собі симбіоз класики та модерну. Кожен спектакль викликає  приголомшливий ажіотаж у квиткових касах Лондона і Нью-Йорка. Поклітару – це сучасний геній балетного світу, який створює яскраві та видовищні постановки, наповнені живими емоціями. І те дійство, що відбувається на сцені, пронизує серце навіть найзатятішого циніка. Так Раду вдалося вивести театральне мистецтво на новий рівень, створюючи неймовірні балетні вистави.

Дякуємо ректору Уманського національного університету садівництва  Олені Непочатенко та завідувачу Центру культури і виховання студентів Петру Паєвському за подаровану можливість переглянути виставу.

Такі твори нікого не залишають байдужим. Вони вчать нас по-іншому думати та жити, а ще – бачити майбутнє у нових фарбах.

Передноворічний подарунок для учасників народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка»
Передноворічний подарунок для учасників народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка»

Наталія Шаповаленко, художній керівник  народного самодіяльного ансамблю танцю «Нивка»