26.10.2018 4705

Пам’ятаємо подвиг героїв

У жовтні 1944 року завершилося визволення українських земель від фашистських окупантів. Друга світова війна – найкровопролитніша боротьба ХХ століття – двічі спустошливим ураганом пройшлася по українській землі, знищуючи села та міста, сіючи біль і страждання. Мільйони людських доль – чоловіків і жінок, юнаків і дівчат, дідусів і бабусь, дітей – перемололи смертельні жорна, як відкуп за мир і майбуття наступних поколінь українців

Та плинуть роки, змінюється світ. Вже зовсім по-іншому ми споглядаємо на події тих далеких років, але беззаперечним є жертовний подвиг воїнів, які полягли у боротьбі за право жити, творити, любити на рідній землі, під мирним небом України.

В Уманському національному університеті садівництва свято бережуть пам’ять про всіх тих, хто, полишивши навчання та працю, самовіддано, з першого до останнього дня війни, боронили рідну Україну. Молоді студенти та досвідчені викладачі, сповнена мрій юнь і мудрі вчені, разом з керівництвом закладу вищої освіти, прийшли сьогодні, у 74 річницю визволення України від окупаційних військ, до пам’ятника Героя Радянського Союзу Ю. Глібка, аби вшанували пам’ять полеглих у роки Другої світової війни.

Пам’ятаємо подвиг героїв
Пам’ятаємо подвиг героїв
Пам’ятаємо подвиг героїв
Пам’ятаємо подвиг героїв
Пам’ятаємо подвиг героїв
Пам’ятаємо подвиг героїв

Ніколи не померкне подвиг Героїв, вони завжди у наших думках і молитвах! 

Прес-центр Уманського НУС