26.03.2015 4640

Міжнародна програма обміну педагогічним досвідом

Програма обміну викладачами (FEP) була започаткована у 1994 році. Суть програми полягає в організації стажування протягом п’яти місяців для викладачів вищих навчальних закладів у вузах США для того, щоб розширити їх знання і здатність навчати сільськогосподарської економіки і маркетингу та агробізнесу в умовах ринкової економіки.

Метою програми є сприяння розвитку раціональної сільськогосподарської політики та ефективного та конкурентоспроможного сільськогосподарського маркетингу і бізнес-систем. Цілі програмі FEP в наступному:

1. Збільшення числа осіб, які розуміють що збільшення кількості та якості наукових та освітніх програм для дорослих у сільськогосподарській економіці і маркетингу, агробізнесі та аграрному праві сприяє розумінню ринкової економіки;

2. Допомогти представникам університетів оцінити і переглянути навчальні програми і курси на основі застосування основних методів навчання і розробки навчальних програм;

3. Створення міцних двосторонніх відносин між університетами в галузі сільськогосподарської економіки і маркетингу та агробізнесу, які будуть стимулювати і підтримувати розробку навчальних програм, перегляд змісту предметів.

Збільшення числа професіоналів, які розуміють, як працює ринкова економіка, збільшення числа викладачів, які можуть вивчати і створювати навчальні матеріали з ринкової економіки, і збільшення числа осіб, які знають як адаптуватися до ринкової економіки має вирішальне значення для розробки і втілення розумної політики та подальшого розвитку конкурентоспроможної ринкової системи. Довгострокові програми технічної допомоги факультету полегшують перехід до ринкової економіки.

Програма обміну викладачами (FEP) розпочала прийом заявок на участь у програмі на 2015 рік. Ми очікуємо, що програма розпочнеться в липні 2015 року і завершиться в грудні 2015 року. Проведення співбесід з кандидатами планується на квітень 2015 року.

Вимоги до кандидатів наступні:

• Кандидати повинні бути викладачами університету і мати досвід роботи у сфері сільськогосподарської економіки і маркетингу, агробізнесу, або суміжних областях.

• Здобувачі повинні добре володіти усною і письмовою англійською мовою. Навчання за програмою проходитиме англійською мовою; послуги перекладача не надаватимуться.

• Університет заявника має виявити готовність зберегти заробітну платню у повному розмірі за учасником на час проходження ним стажування і гарантувати збереження робочого місця.

• Після завершення програми учасники повинні повернутися до країни їх постійного проживання і щонайменше 2 роки викладати у вищому навчальному закладі.

Програма обміну викладачами (FEP) не є програмою яка надає вчений ступінь. Вона скоріше фокусується на поглибленні знань учасників, вдосконаленні їх професійної кваліфікації, що сприятиме підвищенню компетенції у викладанні навчальних дисциплін з сільськогосподарської економіки. Програма надає необхідні знання для поліпшення змісту програм, які викладають учасники та сприяє введенню нових навчальних дисциплін, щоб задовольнити потреби у кадрах аграрного сектора країни. Загальною метою Програми обміну викладачами (FEP) є підвищення ефективності та спрямованості академічних програм університетів в галузі аграрної освіти.

Учасники Програми обміну викладачами (FEP)  отримають глибоке розуміння того, як працюють сільськогосподарські ринки, підприємства і правова система США в аграрній сфері. Програма навчання для учасників розробляється у співпраці з ведучими університетами, які викладають аграрні дисципліни і проводитиметься англійською мовою. Зміст програм буде враховувати індивідуальні інтереси учасників в окремих предметах в рамках загальних цілей програми. Програма передбачає аудиторні заняття. Очікується, що кожен учасник розробить або перегляне існуючі програми, які вони викладають, для введення їх у навчальний процес їх закладу після повернення зі стажування. Учасники будуть збирати довідкові матеріали та інформацію, необхідні для навчання новим або оновленим курсам під час їх перебування в США. Ми також очікуємо, що кожний учасник розвиватиме і просуватиме ідеї для зміни і перегляду навчальних планів, методів навчання і матеріалів, втілюватиме ідеї просвіти дорослого покоління населення. Кожен учасник повинен бути в змозі представити і пояснити, навчальні плани та навчальні програми свого університету, і кожен учасник повинен мати при собі копію навчальних програм університету. Огляд, порівняння, і перегляд навчальних плану буде важливою частиною програми.

Інші заходи будуть включати індивідуальні консультації з професорами університетів, обговорення в малих групах з різних тем; ознайомлення з методиками викладання та оцінки, які  використовуються у системі вищої освіти США; ознайомлення з роботою і відвідування приватних підприємств агробізнесу та ринків, щоб зрозуміти і отримати досвід з перших рук щодо принципів та практики управління, маркетингу та фінансів; короткотермінові стажування з агробізнесу у приватних або державних установах, що беруть участь в американській сільськогосподарській системі. Учасники також дізнаються про використання Інтернету в програмах дистанційної освіти.

Програма обміну викладачами (FEP) забезпечує подальшу підтримку учасникам, після їх повернення зі стажування. Передбачено фінансування поїздок професорів американських університетів для подальшого консультування учасників для надання допомоги в реорганізації навчальних програм і курсів. Досвід проведення стажувань показав, що колишні учасники продовжували підтримувати контакти з університетами США, де вони пройшли навчання, а викладачі зі США, в свою чергу, продовжували надавати консультації та допомогу в організації навчальних планів поштою, факсом та через Інтернет. Ми особливо зацікавлені в участі заявників з університетів, які мають намір встановлювати довгострокові відносини з університетами США.

Кандидати повинні мати хороше здоров'я і повинні пройти медичний огляд перед поїздкою в США, якщо їм буде запропоновано взяти участь у програмі. Міністерство сільського господарства США буде надавати лише поліс, який покриває надзвичайні випадки і не оплачуватиме лікування вже існуючих або хронічних захворювань, ліки, окуляри, або послуги дантиста. Якщо виникає необхідність в терміновій медичній допомозі, учасник несе відповідальність за сплату відсотка по рахунку.

Програма обміну викладачами (FEP) оплачує авіаквитки в обидва кінці в США зі столиці країни учасника, вартість програми, придбання підручників, невідкладну медичну страховку і стипендію на харчування, проживання та непередбачені витрати протягом всього терміну програми.

Кандидати повинні заповнити анкету англійською мовою. Ми будемо розглядати лише анкети, які заповнені англійською. (Втім, ректор  або декан факультету, проректор або заступника декана, завідувач кафедри можуть заповнити та підписати відповідні розділи рідною мовою, переклад на англійську мову додається додатково.)

Навчання заявника за програмою, цілі стажування та очікування адміністрації університету від них мають бути обговорені і узгоджені до інтерв'ю. Заявки повинні подати анкету до офісу закордонної сільськогосподарської служби до 18 квітня 2015 року. Інтерв'ю з кандидатами попередньо  планується провести 27-29 квітня 2015 року. Остаточний відбір учасників буде проводиться комісією Міністерства сільського господарства США. 

Додаткова інформація

 

Error