07.03.2018 4575

Ми пам’ятаємо подвиг далеких років

Уманський національний університет садівництва – навчальний заклад з майже 175-літньою історією, який бачив на шляху свого розвитку багато буремних подій. Однак найнищівніша сторінка історії ВУЗу – Друга світова війна.

10 березня Уманщина відзначає 74-у річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. Самовіддано та відчайдушно визволителі проганяли коричневу чуму з земель міста Умань і Уманського району. Окупанти ж залиши по собі тисячі загублених в Уманській ямі людських душ, зламані долі містян і жителів району, знищені родини та пам’ятки архітектури, зруйновані бомбардуванням корпуси нашого навчального закладу.

Багато сил приклали відбудовники, аби відновити все знищене, навчитися жити без сирен, вибухів, людських втрат, моторошного очікування. Та з ними була пам'ять про полеглих і живих героїв – тих, хто звільнив Уманщину від нацистської навали.

І понині, напередодні пам’ятної дати звільнення рідних земель з-під ярма жорстоких поневолювачів, що розпочали Другу Світову війну, колектив Уманського НУС вшановує пам'ять земляків-визволителів, полеглих за волю і свободу рідного краю. Тож і цьогоріч представники адміністрації та факультетів склали шану героям далеких років за їхній подвиг, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника Юрію Глібку.

Ми пам’ятаємо подвиг далеких років
Ми пам’ятаємо подвиг далеких років

Ми пам’ятаємо про вчинений подвиг і знаємо, що українська земля не скориться ворогу, бо ж в українському народі живе дух волі і свободи, який спонукає і веде нас до перемоги над будь-яким окупантом!

Ми пам’ятаємо подвиг далеких років
Ми пам’ятаємо подвиг далеких років

Прес-центр Уманського НУС