23.03.2020 4744

Метеорологи відзначають професійне свято

Метеорологи відзначають професійне свято
Метеорологи відзначають професійне свято

Всесвітній день метеоролога – таке свято відзначає світова спільнота 23 березня. Тож нині не можна не згадати славетні імена вчених з історії Уманського національного університету садівництва, адже на території понад століття тому була створена одна з провідних метеорологічних станцій як того часу, так і сьогодення. Цікавим є те, що показниками станції Поггенполя користується не одна гідрометеорологічна станція як в Україні, так і за кордоном.

Ні для кого не є секретом те, що метеорологія задовольняє практичні потреби суспільства, а метеорологічні умови здійснюють величезний і різнобічний вплив на діяльність людини. Сильні зливи та снігопади, грози, град, сильні морози, ожеледь, тумани, суховії і пилові бурі, спека й інші природні явища не такі страшні, коли ми вчасно знаємо про їх виникнення та просування, адже найзалежнішим від погодних умов є саме сільськогосподарське виробництво.

Офіційне відкриття метеостанції в тепер уже Уманському НУС, а на той час – Уманському училищі землеробства і садівництва, відбулося 1 вересня 1885 р. як станції ІІ розряду І класу в системі фізичної обсерваторії Росії (нині вона функціонує в системі Гідрометцентру України). Очолив уманське представництво «Небесної канцелярії» знаний вчений, метеоролог, кліматолог, фенолог.

Тож бажаємо метеорологам гарних досягнень і сприятливих прогнозів! Хай ваша внутрішня чудова погода радує оточуючих повсякчас!

Пресцентр Уманського НУС

Рубрика: Студенту