27.12.2013 5227

Гордість Черкащини

20 грудня в приміщенні Черкаської обласної філармонії відбувся заключний концерт переможців обласного фестивалю народної творчості, присвячений 200-річчю від Дня народження Т.Г. Шевченка та 60-ій річниці створення Черкаської області. Два місяці поспіль компетентне журі, у складі якого були народні артисти України, заслужені працівники культури України, провідні фахівці культури і мистецтва Черкащини, з великим захопленням переглядало творчі звіти районів та міст Черкаської області.

В заключному концерті взяли участь кращі колективи та виконавці Черкаського краю. Під час виступів кожен регіон вражав своєю самобутністю, індивідуальністю, різножанровим репертуаром і багатою колоритною лексикою. А ще – щирістю і магічністю любові до рідного краю, його минулого і сьогодення, які були присутні в кожному художньому творі.

Місто Умань отримало першість в номінації «Оригінальність та новизна в хореографічному жанрі». Презентували Умань чотири провідних колективи, серед яких і Народний самодіяльний ансамбль танцю профспілок України «Нивка» Уманського національного університету садівництва. Колектив подарував черкащанам та гостям міста хореографічну  композицію «Вальс квітів».

Гордість Черкащини
Гордість Черкащини

Загалом святковий концерт тривав більше чотирьох годин. Багатий колорит сценічних костюмів, цікава режисура концертних номерів та святкової програми, авторські твори сучасників, які гармонійно поєднувалися з творами великого Кобзаря, не залишили байдужим жодного глядача. Навпаки – в серці кожного шанувальника мистецтва запалилися вогники гордості за свій народ, за свою культуру, за свою Україну!

Центр культури і виховання