18.03.2013 6477

Фестиваль «Нова Масляна» в Києві

     16 березня студенти нашого університету мали можливість відвідати грандіозний захід від телеканалу СТБ - фестиваль «Нова Масляна», який відбувся на території Експоцентру України. Це унікальний кулінарний фестиваль для всієї сім'ї, який вперше в Україні зібрав кращих кухарів кулінарних шоу та зірок наймасштабніших програм СТБ. Організатором поїздки була рада студентського самоврядування університету за підтримки туристичної агенції «Сієста».

Фестиваль «Нова Масляна» в Києві
Фестиваль «Нова Масляна» в Києві

     Незважаючи на морозну погоду, на фестивалі панувала святкова та радісна атмосфера. Територію прикрашали гігантські солом’яні та крижані скульптури. Це свято відвідала неймовірна кількість людей і всі вони мали можливість взяти участь в кулінарних майстер-класах від Ектора Хіменес-Браво та кращих учасників шоу «МастерШеф» і «Кулінарна династія»: Світлани Шептухи, Єлизавети Глинської, Олександра Білодіда, Михайла Сосновських, Геннадія Цяука, Ганни Заворотько, Віталії Іващенко та Оксани Назарчук.

     Гостей дійства розважали найяскравіші учасники шоу «Х-фактор», «Україна має талант» та «Танцюють всі!»: Віктор Романченко, Аїда Ніколайчук, Євгеній Літвінковіч, Ірина Борисюк, Віталій Лузкарь, Дмитро Сисоєв та багатьох інших.

Фестиваль «Нова Масляна» в Києві
Фестиваль «Нова Масляна» в Києві

     Весь день був наповнений різноманітними розвагами. Кожен гість свята відвідав три розважальні сцени з насиченою програмою, а також спеціальні зони фестивалю. Найбільш яскравим спогадом є спуск з найвищої і найдовшої розважальної гірки країни, висота якої дорівнює п'ятиповерховому будинку.

     В зоні «Млинцарні» відвідувачі мали можливість скуштувати не тільки класичні млинці, але й самі незвичайні види цієї страви на будь-який смак: солоні й солодкі, пшеничні, гречані та рисові, гурме і домашні, смажені, парові, хрусткі. Задоволеними залишилися всі!

Фестиваль «Нова Масляна» в Києві
Фестиваль «Нова Масляна» в Києві

     В зоні «Бабусині секрети» була представлена консервована продукція, виготовлена за домашніми рецептами, пироги та булочки, мариновані фрукти, солоні овочі, мармелади, домашні сири і йогурти, гриби, аджика, мед. Зона «Шоколадня» була схожа на шоколадну фабрику: цукерки, плитки, батончики та трюфелі, шоколадні фонтани і фондю. Також діяли зони «Гриль та хміль», «Цукерня» та «Наїдайка».

     Кожен охочий міг взяти участь у традиційних «масляних» конкурсах та змаганнях.

Фестиваль «Нова Масляна» в Києві
Фестиваль «Нова Масляна» в Києві

     А закінченням цього незабутнього свята стало видовищне танцювально-вогняне шоу під керівництвом відомого хореографа Костянтина Томільченка і яскравий феєрверк.

     Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. Традиційно її святкують цілий тиждень перед початком Великого посту. В тиждень Масляної веселилися всі без виключення, так і з’явилося народне прислів’я: «Масляна, Масляна, яка ти мала, - якби ж тебе сім неділь, а посту одна».

Марина Бевз,

секретар ради студентського самоврядування

 

Error