05.07.2017 8140

До уваги випускників сільських шкіл 2017 року!

Відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України у 2017 році, конкурсний бал для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти остаточно множиться на добуток регіонального (РК), галузевого (ГК), сільського (СК) та першочергового (ПЧК) коефіцієнтів.

Сільський коефіцієнт (СК) дорівнює 1,02 для осіб, зареєстрованих у сільських населених пунктах, які здобули повну загальну середню освіту у навчальних закладах, що знаходяться на території населених пунктів сільської місцевості, у рік вступу (2017 р.), та 1,00 в інших випадках.

Документом, який підтверджує право вступника на користування сільським коефіцієнтом, є Довідка про реєстрацію місця проживання особи, відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207 (зразок додається). Відповідно до пункту 3 зазначених Правил, реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у разі коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено) (далі – орган реєстрації) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради. Після отримання такої довідки вступник сканує її і завантажує у свій електронний кабінет.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що в Уманському НУС розпочато реєстрацію електронних кабінетів для вступників для надання допомоги при поданні заяв в електронній формі.

Приймальна комісія Уманського НУС