20.02.2017 797

День пам’яті Небесної Сотні. Герої не вмирають!

30 листопада 2013 року – дата, яка розпочала виток новітньої історії незалежності України. Саме цей день став початком відродження національної ідеї, патріотизму, боротьби за демократичну ідею та майбуття у світовому просторі. А місцем, яке поклало початок давно жевріючій боротьбі, став головний майдан країни.

Першими на Майдан Незалежності вийшли студенти. Всіляко підкреслюючи мирний характер своєї акції, вони відстоювали загальноєвропейські цінності для нашої держави. Проте мирний мітинг зазнав жорстокої розправи з боку діючої на той час влади: десятки протестувальників були побиті спецпідрозділами міліції і у важкому стані потрапили до лікарень. Це поклало початок Революції Гідності.

Тисячі поранених і понад сотня вбитих снайперами. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. Їх імена вже викарбувані кров’ю на скрижалях історії України.

Ці герої, кожен з яких понад усе любив Україну, поклали початок «Небесній Сотні», своїм життям викупивши свободу для мільйонів українців. Гірко усвідомлювати, але на даний час у нашого народу вже не одна Небесна Сотня ангелів-охоронців – простих українців, які власною кров’ю окропили жертовник незалежності та цілісності держави, на яку і нині зазіхають і прагнуть поневолити.

Вшанувати цих патріотів – не просто святий обов’язок. Це наше свідчення вірності початій справі, твердості у вчинках, незламності в діях, непохитності у вірі, цілеспрямованості у досягненні високої мети.

Події на Майдані виявили вражаючу незламність, патріотизм та хоробрість українського народу. З тих пір просте вітання «Слава Україні! Героям Слава!» набуло нового й особливого значення.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!

Слава Україні! Героям слава!

Ректорат

Профком