Меню

Цікава подорож кращої групи університету

Здорове суперництво – це гарний для розвитку та вдосконалення. Саме з цією метою щороку в Уманському національному університеті садівництва визначають кращу серед студентських груп. І за підсумками конкурсу «Краща академічна група Уманського НУС» 2016–2017 навчального року перемогу виборола 52-фм група факультету економіки і підприємництва спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». А нагородою за успіхи в навчанні та активну громадянську позицію для студентів стало не тільки загальне визнання, а й  подарунок від адміністрації університету –  туристична подорож до одного з найгарніших міст Європи – до стародавнього Львова.

Місто Лева – це поєднання древньої архітектури і сучасності міста. Екскурсія стародавніми вулицями і незабутньої краси храмами здатна заворожити будь-кого. Тож під час огляду центральної частини міста студенти мали можливість поринути у старий Львів, який забудовувався ще в далекому XVI ст., та насолодитися архітектурою частину австрійського міста кінця XVIII - початку. ХІХ ст.

У рамках екскурсійної програми, що проходила Старим містом, ми оглянули Костел єзуїтів, – першу пам’ятку стилю бароко у Львові. Інтер’єр храму вражає своєю неповторністю, а ще тут студенти побачили монахів ордену «Товариства Ісуса», чорний саркофаг, що оздоблений дивним символом, настінні розписи XVIII ст. та багато іншого.

Далі ми відвідали Домініканський костел, який чарує своєю красою та загадковістю. «Тільки Богу честь і слава» – сповіщає напис на фасаді храму. В Аптеці-музеї студенти мали можливість придбати водночас унікальні ліки та сувеніри, а біля ресторану Гасова лямпа – присісти за стіл поруч із винахідником Яном Зегом.

Також своєю неймовірною красою та величчю нас підкорив Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, який входить до переліку найгарніших театрів Європи, відвідали греко-католицьку церкву Преображення Господнього, Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, де дізнались про життя львівських вірмен, їхню культуру і традиції, побачили місця зйомок фільму «Д'Артаньян і три мушкетери», зокрема, місце дуелі д'Артаньяна з Атосом, Портосом та Арамісом; відвідали унікальну пам'ятку архітектури Домініканський костел; зупинилися на мить біля пам'ятника художнику-жебраку Епіфанію Дровняку; прогулялися на площі Ринок – центральній площі міста, яка з давніх часів і донині служить місцем вирішення найважливіших питань.

А ще – побачили Латинський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, каплицю Боїмів зі скульптурою Ісуса Христа Скорботного, Успенську православну церкву, в якій було висвячено Петра Могилу, залишки середньовічних мурів, які охороняли місто та почули історію захоплення міста шведами у 1704 р., побували в старому єврейському кварталі, побачили багато цікавих кав'ярень, почули безліч легенд, які з ними пов'язані. І, крім означеного, ще побачили найцікавіші заклади сучасного Львова, відвідали деякі з них та скуштували львівського шоколаду.

Студенти 52-фм групи щиро дякують ректору університету Олені Непочатенко та профкому за прекрасну подорож та незабутні враження!

 

Катерина Бузиновська, студентка 52-фм групи