04.10.2017 5684

АГРО-ЕКСПО-2017

У календарі важливих дат кожного, хто так чи інакше причетний до аграрної галузі, кінець вересня безсумнівно відзначено червоним кольором, адже уже п’ять років поспіль у серці нашої держави – на Кіровоградщині (м. Кропивницький) усіх збирає найбільша агропромислова виставка України міжнародного рівня «АГРО-ЕКСПО».

Цьогоріч даний захід відбувся 20-23 вересня та побив власні минулорічні рекорди, замахнувшись на небувалі масштаби: загальну площу виставкового комплексу розширено до 100 тис. м2, переважна більшість якої – відкриті експозиції майже усіх вітчизняних виробників та закордонних корпорацій, що намагаються представити максимальний асортимент своєї техніки. Окрім новинок у галузі сільськогосподарської техніки та технологій, традиційною є експозиція тваринництва, площа якої щорічно збільшується й вміщує виставковий майданчик племінних порід основних видів промислових тварин і птахів, а також обладнання та супутні матеріали для тваринницького комплексу.

Особливістю АгроЕскпо-2017 слід відзначити збільшення асортименту виставкових експонатів на спеціалізованій виставці-продажі автомобілів «АВТОЛЕНД», а також представлення новинок сільгоспвантажівок під зерновози та ін. промислові та будівельні вантажі.  

Невід’ємною частиною та, власне, візитною карткою виставки «АгроЕкспо» виступають польові випробування найсвіжіших новинок техніки передових вітчизняних та багатьох світових компаній у вигляді демонстраційних показів роботи основних видів сільськогосподарських машин (плуги, глибокорозпушувачі, лущильники, дискові борони, культиватори, сівалки, розкидачі, обприскувачі та ін.), а також надпотужних та маневрених тракторів.

«Покровський ярмарок» – ще одне традиційне дійство в рамках цієї масштабної виставки, що являється справжнім святом народної творчості та оазисом відпочинку для дорослих і дітей. Подарунком від організаторів заходу у цьому році стала захоплююча програма розважально-силового шоу від федерації Стронгменів України та Василя Вірастюка за участі атлетів з Києва та Чернівців.

Будучи платформою для професійного спілкування, АгроЕкспо не стоїть осторонь і важливих питань сучасної аграрної освіти. Так само традиційним елементом цієї виставки є представлення науково-технічних розробок і технологій передовими навчальними закладами України в рамках форуму «Освіта і наука для АПК». Особливим попитом даний проект користується у школярів середніх і старших класів та їх батьків, які щороку відвідують виставку аби почерпнути для себе нову інформацію щодо вступу та ближче познайомитися з тим чи іншим університетом.  

АГРО-ЕКСПО-2017
АГРО-ЕКСПО-2017

Під час декількох днів роботи виставки функціонування експозиції Уманського НУС повністю забезпечував ст. викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ, к.т.н. Іван Лісовий, який здійснював агітаційну і роз’яснювальну роботу серед потенційних абітурієнтів та зацікавлених  відвідувачів. Окрім того, до проведення профорієнтаційної роботи долучилися представники підготовчого відділення Уманського НУС, викладачі кафедр технології зберігання і переробки зерна, технології зберігання, консервування та переробки плодів та овочів, кафедри процесів, машин та обладнання АПВ та кафедри обліку і оподаткування. Професор кафедри агрохімії та грунтознавства Уманського НУС Григорій Господаренко презентував власну та у співавторстві з іншими науковцями, науково-технічну літературу, надавав консультації зацікавленим відвідувачам щодо вирощування  та догляду сільськогосподарських культур.

Експозиція Уманського НУС
Експозиція Уманського НУС

Відвідав виставку також проректор з науково-педагогічної роботи Уманського НУС Михайло Мальований, який зустрівся з керівництвом ПАТ «Ельворті» – одним із засновників та організаторів «АгроЕкспо», а віднедавна – науково-технічного партнера Уманського НУС в питаннях впровадження передових технологій сучасного машинобудування у навчальний процес в нашому університеті.

Проректор М.І. Мальований з представниками Уманського НУС
Проректор М.І. Мальований з представниками Уманського НУС

22 вересня під керівництвом викладача кафедри процесів, машин та обладнання АПВ Юрія Ковальчука виставку відвідали студенти інженерно-технологічного факультету спеціальності «Агроінженерія» та факультету агрономії. Генеральний директор ПАТ «Ельворті» Сергій Калапа та провідні інженери компанії ознайомили їх з новинками своєї техніки, а на виставковому стенді компанії «Лозівські машини» студенти отримали вичерпну інформацію про особливості конструкції нової дискової борони. У форматі робочої зустрічі поспілкувалися також з керівниками освітніх проектів компаній «Ельворті» та «Гідросила ГРУП» щодо перспектив проходження виробничих практик та працевлаштування на підприємствах даних компаній.

Біля стенду ПАТ ЕЛЬВОРТІ
Біля стенду ПАТ ЕЛЬВОРТІ
З Генеральним директором Сергієм Калапою  (крайній зліва)
З Генеральним директором Сергієм Калапою (крайній зліва)
З інженером ПАТ ЕЛЬВОРТІ біля посівного комплексу
З інженером ПАТ ЕЛЬВОРТІ біля посівного комплексу
Керівник освітнього центру компанії ЕЛЬВОРТІ  під час спілкування зі студентами
Керівник освітнього центру компанії ЕЛЬВОРТІ під час спілкування зі студентами
Огляд  посівного комплексу VEGA 16 PROFI
Огляд посівного комплексу VEGA 16 PROFI
Про переваги дискової борони розповідає конструктор компанії ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ
Про переваги дискової борони розповідає конструктор компанії ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ
Участь в естафеті від компанії ЕЛЬВОРТІ
Участь в естафеті від компанії ЕЛЬВОРТІ

За змістовне представлення експозиції Уманський національний університет садівництва відзначено дипломом учасника «АГРОЕКСПО-2017» за підписом голови організаційного комітету виставки. 

Ст. викладач Іван Лісовий приймає диплом для Уманського НУС
Ст. викладач Іван Лісовий приймає диплом для Уманського НУС

Людмила Худік, викладач кафедри процесів, машин та обладнання АПВ (фото ст. викладача Івана Лісового)

 

Error