07.12.2017 4787

7 грудня – День місцевого самоврядування

7 грудня – День місцевого самоврядування
7 грудня – День місцевого самоврядування

«Немає щастя без свободи, свободи без самоврядування, самоврядування – без конституційності, конституційності – без моралі, й жодного з цих благ – без сталості й ладу»

Клінтон Россистор, американський політолог

 

Місцеве самоврядування – це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Дана влада є справді народною – владою самого суспільства, для суспільства і в інтересах суспільства.

15 жовтня 1985 року європейськими державами був схвалений міжнародний пакт, який іменується «Європейська хартія місцевого самоврядування» і нині відіграє важливу роль у становленні і розвитку класичної моделі місцевого самоврядування як в старих, так і в нових європейських демократіях.

День місцевого самоврядування – це подія, що не лише яскраво підтверджує активну участь широких мас населення в управлінні державою, а й є справжнім орієнтиром, правовою основою процесів побудови сучасної моделі місцевого самоврядування в Україні. Громадяни міст, селищ, сіл покладають великі сподівання на служителів, які діють у відповідності з потребами суверенної цілісної держави.

Тож щиро віримо, що 7 грудня стане днем, який об’єднає людей у прагненні зробити населені пункти України процвітаючим та багатим, додасть усім наснаги на гарні справи, впевненості у світлому майбутньому нашої держави, розуміння і єдності задля добра і благополуччя українського народу.

Прес-центр Уманського НУС